sadsad x
asdasd
Sıralama seçin
Toplam 8 ürün görüntüleniyor.
Toplam 8 ürün görüntüleniyor.

Poliüretan Köpük

Poliüretan köpük günlük hayatımız da özelliklede inşaat endüstrisinde ısı, ses, su ve çatı yalıtımını en iyi derece de elde etmemizi sağlayan kimyasal polimer maddedir. Tek komponentli yapıya sahip havadaki nem ile birlikte kürleşen poliüretan köpük temel olarak eriyen poliüretan köpük ve erimeyen poliüretan köpük olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. 

Poliüretan bir tür köpüktür, havadaki nemle kürleşir ve genleşir. Poliüretan köpük derz goldu ve özellikle ısı yalıtımında sıklıkla kullanılmaktadır. Esnek poliüretan köpük çeşitleri her türlü boşluk doldurmada, kapı montajında, pencere montajında, su geçirmez bariyerlerde, yangına karşı izolasyon uygulamalarında kullanılmaktadır. Uygulandığı yüzeye üstün yapıştırma kuvveti sayesinde güçlü bir şekilde tutunur.

Poliüretan köpük yalıtım malzemesi ve köpük yapıştırıcı olarak otomotiv sektöründe, çiftliklerde, inşaat sektöründe,çatı ve kiremit yapıştırma uygulamalarında, depolama alanlarında, derz dolgu işlemlerinde, kapı ve pencere montajlarında ve günlük hayatımızdaki birçok alanda kullanılmaktadır. Esnek yapılı poliüretan köpük çeşitleri genel olarak kapı ve pencere montajı için uygun ürünlerdir ve sıklıkla kapı pencere montajında tercih edilmektedir. Poliüretan köpük uygun fiyat avantaj ve uzun ömür garantisi ile diğer izolasyon malzemelerinden daha çok tercih edilmektedir.

Poliüretan köpük, izolasyon uygulamalarında sıvı veya katı olarak kullanılmaktadır. Poliüretan köpüğün içeriğinin hücre yapısına bağlı olarak uygulama esnasında poliüretan sıkılarak ya da püskürtülerek kullanıldığı an köpükleşmeye başlar. Bu uygulama sonucunda poliüretan köpük denilmeye başlanmıştır. Uygulandığı alanlarda 25 kat genişler ve yüzeyi kaplar. Poliüretan köpük dışarıdan gelebilecek olumsuz hava koşullarına ve darbelere karşı oldukça dayanıklıdır. Poliüretan köpük, su sızdırmaz özelliğe sahiptir, böcek ve haşerelere karşı dayanıklıdır. Genleşme özelliğine sahip olan poliüretan köpükler boşlukları kolaylıkla ve hızlıca doldurabilmektedir.

Poliüreten köpük yalıtım malzemesi olarak kullanıldığı için ısı tasarrufuna destek olmaktadır. Kapı ve pencere montajında boşlukların doldurulmasında, fayans derzleri arasındaki boşluklarda dolgu malzesi olarak kullanılmasında rol alan poliüretan köpük ısıya dayanıklı ve olası yangın durumlarında zarar görmeyen niteliktedir. Uygulandığı alanda hızlıca kürleşerek bire bir yüzeyin tamamına yapışır. Antibakteriyel özelliği sayesinde bakteri ve virüslerden korur. Poliüretan köpük uygulandığı alanda bina ya da duvar gibi yüzeylerin nefes almasını sağlar rutubet ve küf oluşumunu engeller, suyla temasında koku yapmaz. Kapı ve pencere montajında derz boşluklarında en dar alanlara girip boşlukları doldurur. Asit, benzin gibi yüzeye dökülünce yüzeydeki köpüğü seyreltip eritecek ürünlere karşı dayanıklıdır. Yüzeyde kullanıldığı anda hemen şekil alır kuruyana kadar köpüğün şeklinde değişiklik yapabilirsiniz ancak poliüretan köpük kuruyunca şeklinde herhangi bir değişikliğe olanak tanımaz. Bu sebeple derz boşluklarında uygulama yaparken poliüretan köpük sıkıldıktan hemen sonra fazla köpük miktarı yüzeyden temizlenmelidir. Aksi takdirde yüzeyde kalan fazla poliüretan köpük madde çıkıntı oluşturup yüzeydeki pürüzsüzlüğü bozar.  

Poliüretan köpük sprey, pipetli ve tabancalı olarak farklı çeşitlerde sektörde kullanılmaktadır. Kullanıldığı her alanda minimum kullanıma karşın maksimum performans sergilemiştir. Boru izolasyonunda, çatı, kiremit, sac metal izolasyonunda, elektrik tesisatlarında bir çok alanda uygun fiyatlarıyla tüm izolasyon ve yapıştırma ihtiyacını sağlamıştır. Uzun ömür garantisi ve dayanıklı yapısı ile hem ısı tasarrufu sağlayıp hem de maliyetleri düşürmüştür. 

Poliüretan köpükler yoğun UV ışınlarına maruz kalmadıkları sürece uzun yıllar dayanıklılık göstermektedir. Direk güneş ışınlarına maruz kalan poliüretan köpüğü korumak için köpük üzerini boya yardımı ile boyayarak deforme olmasını engelleyerek korumaya alabilir  ve uzun yıllar kullanabilirsiniz. Poliüretan içerisinde bulunan rijit kimyasal ile poliüretanın uygulandığı çatı, tavan gibi alanlarda nem, rutubet ve küflenme imkanı olmamaktadır. Köpüklerin kimyasal yapısındaki yangına karşı B1 ve B2 yanmazlık seviyeleri sayesinde rahatlıkla köpüğü her alanda kullanarak olası yangın durumlarında alevlerin yürümesine engel olabilirsiniz. 

Poliüretan Köpük Çeşitleri

Poliüretan köpük, elektrik tesisatlarında, içerisinden sıcak ya da soğuk su geçen boruların izolasyonunda, soğuk hava depolarının kurulmasında, buzhanelerin kurulumunda, gemi ve yatların güvertelerinde, endüstriyel çatı yalıtımında, sızdırmazlık için teraslarda, çatı kiremitlerinin yapıştırılmasında, binaların perde betonlarında kullanılmaktadır. Oldukça geniş bir kullanım alanı olan poliüretan köpük tüm depolarda boşluk doldurma işlemlerinde ve izolasyon çalışmalarında da oldukça sık tercih edilmektedir.

Kapı pencere montajı, derz dolgu uygulamaları ve günlük hayatımızın birçok yerinde kullanılan poliüretan köpük çeşitleri değişen uygulama alanları, kimyasal yapıları sebebiyle farklı gruplara ayrılmıştır. Sektörde poliüretan denilince akla ilk olarak gelen tek komponentli poliüretan köpükler aslında farklı nitelikleri taşıyarak birden fazla çeşide sahip olmuştur. Poliüretan köpüğün çeşitlerinin fazla olması aslında kullanıcılar için bir avantaj niteliğindedir. Her yüzey için farklı kimyasal yapıya sahip olan, yapışma yüzdesi değişen ve yalıtımı en iyi derecede sağlayan köpükler her zaman sektörde dikkat çekmiş avantaj sağlamıştır.

Poliüretan köpük çeşitleri uygulama tiplerine, içeriğindeki komponentlerine ve kullanım amaçlarına göre sınıflandırılmaktadır. Pipetli poliüretan köpük ve tabancalı poliüretan köpük çeşitleri de mevcuttur. Bu poliüretan köpük çeşitleri profesyonel köpük çeşitleri arasındadır. Uygulama şekline göre poliüretan çeşitleri pipetli poliüretan köpük ve tabancalı poliüretan köpüktür. Bu poliüretan çeşitleri oldukça kolay kullanıma sahip ve en sık tercih edilen çeşittir. Kullanım amacına göre poliüretan çeşitleri ise boşluk doldurma köpükleri ve yapıştırma köpükleridir. Boşluk doldurma köpükleri genel olarak derz dolgu işlemleri için tercih edilmektedir. Yapıştırma poliüretan köpükleri ise daha çok ısı izolasyonunu sağlayan malzemeleri yapıştırmak için, tuğla beton gibi yüzeyleri yapıştırmak için kullanılmaktadır. Tabancalı köpük çeşitleri daha çok profesyonel kullanımlar için yetkin kişiler tarafından kullanılmaktadır. Pipetli poliüretan köpük çeşitleri ise dar boşlukları doldurmak için oldukça elverişli bir poliüretan çeşididir. Üründe bulunan pipet uç istenilen her alana ulaşıp köpüğün boşlukları doldurmasını sağlar. Böylelikle uygulama esnasında yüzeyin her alanı boşluk kalmadan doğru bir şekilde işleme tabi tutulmuş olur. 

Poliüretan köpükler üretildiği markaların içerisinde de çeşitlendirilmektedir. Bu tarz poliüretan köpükler genelde sprey poliüretan köpük çeşitlerin için sınıflandırma yapılmakta. Çift komponentli sprey köpüklerin uygulama alanları tek komponentli sprey poliüretan köpük çeşitlerinden oldukça farklı oldukları ve daha geniş hacimli olduğu için her yüzey ve genişliğe uygun poliüretan çeşitleri imal edilmiştir. Standart olan poliüretan köpükler derz dolgu köpükleri ve kapı pencere köpüğüdür.

Poliüretan köpük çeşitleri aynı ürüne birden çok isim verildiği için de çok fazla çeşit varmış gibi görülmektedir. Poliüretan köpüğün en çok anıldığı isimler; inşaat köpüğü, sprey köpük, izolasyon köpüğü, montaj köpüğü, kapı ve pencere köpüğü, ısı yalıtım köpüğü, kapı ve pencere köpüğü, tek komponentli köpük, boşluk doldurma köpüğü, şişen köpük, sıkma köpük, sprey poliüretan köpük, ses yalıtım köpüğü gibi isimler poliüretan köpüğün en çok adlandırıldığı isimlerdendir.

Sprey Poliüretan Köpük 

Sprey poliüretan köpük, bina ısı yalıtımını en iyi sağlayan poliüretan köpük ürünüdür. Pipetli poliüretan köpük ve tabancalı poliüretan köpük sprey köpük çeşididir. Uygulama şekline göre sınıflandırılan sprey poliüretan köpükler yüzeye uyguladığı anda hemen birebir yapışır ve ısı izolasyonunu sağlar. Sprey poliüretan köpük de tüm poliüretan çeşitleri gibi yangına karşı dayanıklıdır. B2 yanmazlık sınıfına kadar etkili olan sprey poliüretan köpük yangın esnasında alevlerin ilerlemesini engeller. 

Sprey poliüretan köpük kolay kullanımı ile sektörde gözde olan ürün çeşitlerindendir. Pipetli ve tabancalı sprey köpük seçeneği ile en ufak boşluklara kadar derinlemesine nüfuz etmektedir. Böylelikle en dar alanlarda boşluk bırakmadan yalıtımı sağlar. Sprey poliüretan köpük su ile teması sırasında kokma, çürüme, rutubet gibi olumsuz durumların yaşanmasını engeller. 

Poliüretan köpük çeşitleri arasında bulunan sprey poliüretan köpük özel uygulama aparatı ile yüzeylere sıkılarak kolayca kullanılabilen bir üründür. Sprey poliüretan köpük oldukça nitelikli bir ısı ve ses yalıtımı sağlar. Tek komponentli, poliüretan esaslı bir üründür. Dış cephelerde, çatılarda, tavan aralarında, kilerlerde, balkonlarda sprey poliüretan köpük kullanılabildiği gibi düzensiz tüm yüzeylerde de sprey poliüretan köpük rahatlıkla kullanılabilmektedir. Güçlü bir ses yalıtım özelliği sağlaması ve uzun süre sorunsuz kullanımı ile sprey poliüretan köpük araç römorklarında, konteyner taşıyıcılarda, teknelerde, yatlarda da kullanılmaktadır. Ülkemizde ısı yalıtım köpüğü, 2 komponentli sprey köpük, ısı ve ses yalıtım köpüğü olarak da isimlendirilmektedir

Çift komponentli sprey poliüretan köpük kullanım alanları; 

  • Ahşap ev köpük uygulaması
  • Atermit Poliüretan Köpük Uygulaması
  • Bodrum Kat İzolasyon Uygulaması
  • Kiremit Üstü Köpük ve Polimer Boya Uygulamaları
  • Çatı Altı Köpük Uygulamaları
  • Osb Çatı Isı Yalıtımı Köpük Uygulaması
  • Mantar Çadırı Sera İzolasyon Uygulamalarında
  • Perde Temel Polyurea Uygulaması
  • Sac Üstü Köpük Uygulaması
  • Tahta Tavan Isı Yalıtım Köpük Uygulaması
  • Trapez Sac Köpük Uygulaması

İzolasyon yalıtım köpüğü olarak adlandırılan çift komponentli köpük çeşitleri, tek komponentli sprey poliüretan köpükler gibi oldukça güçlü ve izolasyonu sağlamada oldukça başarılıdır. Daha çok inşaat sektöründe kullanılmaktadır. Püskürtme şeklindedir. Sprey poliüretan köpük çeşitlerine göre hacmi daha fazladır ve köpük makinesi ile uygulanmaktadır. 

Tek komponentli sprey poliüretan köpük çeşitleri kolay ve işlevsel kullanım sağlamaktadır. Bu sayede hem iç mekanlarda hem de dış mekanlarda kullanılabilir. Uygulandığı yüzeyin nefes almasını sağlayarak rutubet, çürüme gibi durumlara engel olmaktadır. 

Sıkma Köpük

Sıkma köpük, dışarıdan gelen hava akımını engelleyerek izolasyonu sağlayan poliüretan köpük çeşididir. Tek komponentli sıkma köpükler tabancalı ve pipetli poliüretan köpüklerdir. Bu sıkma köpük çeşitlerinin kullanımı oldukça basittir. Uygulandığı alanlarda minimum harcama ile yüksek performans sağlar. Uygulandığı alanda gerekli olan ısıyı içeride tutarak tasarruf edilmesini sağlar. Sıkma köpük çeşitlerinin en önemli özellikleri;

  • Ses Yalıtımını Sağlar; Sıkma köpük, pu köpükler ile birlikte yapılardaki odalar, katmanlar arasındaki boşluklara sıkılarak ses geçişlerini engeller.
  • Hızlı Kürlenerek Yüksek Yapışma Gücü Sağlar; Uygulama alanlarında sıkma köpüğü boşlukları doldurmak için kullanıldığında havadaki nem ile birlikte hızlıca kürlenir ve yüzeye birebir yapışarak işlevsel bir uygulama sunmaktadır. Kısa zamanda kuruyup kürleştiği için sıkça tercih edilmektedir.
  • Isıya Karşı Dayanıklıdır; Sıkma poliüretan köpük, çift komponentli ise uygulama esnasında yüksek basınçlı poliüretan sıkma köpük makineleri ile uygulanmaktadır. Makinin uyguladığı basınç ve sıcaklığa karşı yüksek dayanıklılık sağlar. 
  • Olumsuz Hava Şartlarına Karşı Dayanıklılık Sağlar; Aşırı sıcaklarda ve aşırı soğuklar da uygulanan yüzeyde terleme, genleşme gibi durumların oluşmasını engeller.

Sıkma köpüğün sağladığı bütün bu uygulama avantajları sıklıkla tercih edilmesini sağlamaktadır. Çift komponentli poliüretan köpük uygulandığı zaman her yüzey için farklı köpük kalınlıklarında uygulanır. 3 cm, 4 cm ve 5 cm kalınlıklarında 100 m2 metraja sahip alanlar için 130 - 160 kg sarfiyat, 180 - 200 kg sarfiyat, 220 - 250 kg sarfiyat olarak kullanılmaktadır.Tek komponentli sıkma köpüklerde ise 750 Ml e kadar pipetli sıkma köpük veya tabancalı sıkma köpük kullanılabilmektedir.

Sıkma köpük uygulandığı yüzeyde havadaki nem ile birlikte kısa sürede kürleştiği için yüzeyde köpük fazlalığı olduğu durumlarda hemen bu fazlalık temizlenmelidir. Çünkü sıkma köpük kurumadan temizlenebilir kuruduktan sonra şeklinde herhangi bir değişiklik yapılmasına olanak sağlamaz. Oldukça zor bir uğraştan sonra yüzeyden çıkarılabilir ancak. 

İzolasyon Köpüğü

İzolasyon köpüğü, poliüretan köpük çeşitleri bina, sera, çatı vb alanlarda ısı, ses ve su yalıtımını sağlayan köpük çeşitlerine denmektedir. Bu izolasyon köpüğü çeşitleri ortamdaki ısıyı ve dışarıdan gelen hava akışını dengeleyerek, engelleyerek tasarruf etmenizi sağlamaktadır. Çatı, sera gibi alanlarda kullanılan izolasyon köpükleri ise yağmur suyu sızıntılarını engeller. Suyun içeriye girmesini engeller, çatıda veya serada bulunan yüzeylerde oluşan çatlaklardan içeriye girerek orada kalmasını ve rutubet, küf gibi olumsuz durumların oluşmasını sağlar. Yüzeylerde oluşan boşlukları en dar alanlara kadar izolasyon köpüğü ile doldurarak sağlıklı bir ortam oluşturabilirsiniz. 

İzolasyon köpüğü, ses yalıtımı için kullanılan malzemeler arasındaki hava geçişlerini engelleyerek ses akışlarını sınırlandırır. Bina ve yapılarda bacalarda, havalandırma borularında, ünitelerde kullanılır. Isı yalıtımı için ise çift komponentli sert izolasyon köpükleri tercih edilmektedir. Böylelikle -25 dereceye kadar düşen sıcaklıklarda soğuk havanın içeriye girmesini engeller. Su yalıtımında ise kısa sürede kürlenen poliüretan köpüğe temas etse dahi köpüğün yapısında bir değişiklik yaşanmasına imkan vermez. Karavan köşe birleşim kenarları, klima üniteleri gibi su sızma ihtimali bulunan alanlar için de izolasyon köpüğü oldukça etkili bir köpük uygulaması sunar.

Poliüretan Köpük Fiyat

Poliüretan köpük fiyat, ürünün çeşidine göre değişiklik göstermektedir. Oldukça farklı çeşitleri bulunan poliüretan köpüklerin fiyatları da ürünün menşei, markası ve içeriğine göre değişiklik göstermektedir. Uygulama alanlarına göre değişiklik gösteren poliüretan köpüklerin kullanım hacmine göre de değişen poliüretan köpük fiyatı tek komponentli poliüretan köpük fiyatları ve çift komponentli poliüretan köpük fiyatlarına göre değişkenlik gösterir. Tek komponentli pipetli ve tabancalı köpük fiyatları kullanım miktarı minimum olduğu için ve daha iyi performans sağladığı için daha az maliyetlidir. Ancak çift komponentli poliüretan köpükler metraj ve sarfiyat hesabına göre daha büyük hacimlerde satıldığı için oldukça maliyetlidir. 

Firmamız dilediğiniz boyutlarda poliüretan köpük çeşitlerini fabrika fiyatlarına siz değerli müşterilerimiz için temin etmektedir. Pipetli poliüretan köpük fiyatları, tabancalı poliüretan köpük fiyatları, sprey poliüretan köpük fiyatları, sıkma poliüretan köpük fiyatları ve tüm poliüretan köpük fiyatlarını karşılaştırarak web sitemiz üzerinden satın alabilirsiniz. Isı, ses ve su yalıtımı gibi çoğu izolasyon problemlerine karşı önlem alan poliüretan köpük çeşitlerini kolaylıkla iade garantisi dahilinde almak için whatsapp iletişim hattımızla iletişime geçerek sipariş oluşturup ÜCRETSİZ KARGO fırsatından yararlanabilirsiniz. 

İhtiyacınız olan poliüretan köpük çeşitleri ve tüm izolasyon ürünleri çeşitlerine Kobibest.com’dan kolayca ulaşabilir, hızlı kargo gönderimi, en uygun fiyat avantajından yararlanarak güvenle satın alabilirsiniz.

Devamını Göster
Etbis Ticaret İmzası
Whatsapp Destek Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.